Tapahtuma-avustuksen säännöt

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”70px”][vc_column_text]

Tapahtumien tukeminen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Lasten ja nuorten suunnittelemien tapahtumien tukemiseksi Suomen Nuorisoseurat osallistuu tapahtumien toteutukseen maksamalla tapahtuman järjestämisestä aiheutuvia kuluja.[/vc_column_text][vc_column_text]Hakija

 1. Kulukorvausta voivat hakea nuorisoseurat sekä muiden kulttuurista lapsi- ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen rekisteröidyt yhdistykset sekä rekisteröimättömät lapsi- ja nuorisoryhmät.
 2. Ryhmässä on oltava vähintään neljä alle 29-vuotiasta jäsentä sekä yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

Hakuajat

 1. Vuonna 2016 kulukorvausta voi hakea syyskuun ja marraskuun loppuun mennessä.
 2. Vuonna 2017 ensimmäinen hakuaika on tammikuu. Viimeisen avustusta voi hakea 19.12 2017 mennessä.
 3. Päätökset tehdään hakemusta seuraavan kalenterikuukauden aikana.

Hakeminen

 1. Kulukorvausta haetaan Suomen Nuorisoseurojen Suomi 100 –sivuston kautta erillisellä sähköisellä hakulomakkeella.
 2. Yhdistys tai ryhmä voi hakea korvausta vain yhteen tapahtumaan kerrallaan.

Valintaperusteet

 1. Kulukorvausta maksetaan pääsääntöisesti vuonna 2017 järjestettäville tapahtumille.
 2. Tapahtuma voi olla konsertti, teatteriesitys, tanssinäytös, flash mob ostoskeskuksessa, viikonloppuleiri seurantalolla tai vierailu vanhusten palvelutaloon. Tapahtuman kesto voi tapahtuman luonteesta riippuen olla muutamasta minuutista useampaan tuntiin.
 3. Kulukorvaus on tarkoitettu uusien tapahtumien toteuttamiseen. Olemassa olevien tapahtumien tukemiseen korvausta myönnetään vain silloin kun voidaan selkeästi osoittaa lasten ja nuorten osallistuminen kyseisen tapahtuman suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.
 4. Tapahtumalla tulee olla sisällöllinen ohjelma, budjetti sekä kohdeyleisö.
 5. Tapahtuman tulee olla yleisölle avoin. Kohdeyleisö voi olla pienikin esim. seuran alle 10-vuotiaat lapset. Yleisö voi olla katsojia tai aktiivisia osallistujia.
 6. Kulukorvaus voi olla suuruudeltaan 100-500 euroa ja se myönnetään tapahtuman kuluihin, kuten esimerkiksi tilavuokriin, tarvikkeisiin, materiaaleihin, kalustovuokriin, kuljetuksiin ja tarjoiluihin. Korvausta ei myönnetä palkkoihin tai palkkioihin.
 7. Päätöksen jälkeen Suomen Nuorisoseurat on yhteydessä yhdistykseen tai ryhmään, jolle kulukorvaus on myönnetty ja tekee heidän kanssaan sopimuksen korvauksen maksatukseen ja raportointiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ehdot ja raportointi

 1. Myönteisen päätöksen saanut yhdistys tai ryhmä sitoutuu tuottamaan hankkeelle tarinan omasta tapahtumastaan julkaistavaksi hankkeen kotisivuilla. Tarina lähetetään kahden kuukauden kuluessa tapahtuman jälkeen verkkoportaalin kautta. Lisäksi kulukorvauksen saaja palauttaa raportointilomakkeen, jossa kerrotaan tapahtuman toteutumisesta, osallistujamäärästä, onnistumisista sekä tapahtuman järjestämisen yhteydessä opituista asioista.
 2. Kulukorvaus maksetaan tapahtuman jälkeen selvitystä vastaan.
  1. Rekisteröity yhdistys kirjaa tapahtumasta aiheutuvat kulut kirjanpitoonsa ja lähettää tositteet kuluselvityksen mukana Suomen Nuorisoseuroille kahden kuukauden kuluessa tapahtuman järjestämisestä.
  2. Rekisteröimättömän ryhmän vastuuhenkilö vastaa tapahtuman talouden toteutuksesta. Hän säilyttää tositteet ja lähettää ne kuluselvityksen mukana Suomen Nuorisoseuroille kahden kuukauden kuluessa tapahtuman järjestämisestä.
 3. Kulukorvauksen saanut yhdistys tai ryhmä sitoutuu noudattamaan hankkeen sääntöjä. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin mahdollisten esteiden sattuessa.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]