Inkan puistoseikkailu

Tässä on Inka, hän on tosi iloinen. Siksi hänen nimensä onkin Inka Iloinen. Inka istuttaa porkkanoita porkkanapenkkiin.
Inkalla on mustat hiukset ja hän harrastaa balettia ja kaunoluistelua. Hän asuu mumminsa kanssa, koska hänen vanhempansa asuvat Kanadassa. He olivat muuttaneet sinne, kun Inka oli pieni vauva. Häntä ei huomattu tai huomioitu perheessä.
Eräänä päivänä Inka päättää lähteä tutkimusmatkalle mummin puutarhaan. Inka löytää pusikosta salaisen käytävän ja päättää seurata sitä. Inka seuraa käytävää, sen päästä löytyy valtava, kirkas, pusikoiden peittämä huone. Silloin Inka huomaa ottaneensa mukaan puutarhahanskat, porkkanan ja puutarhahatun, jonka hän on laittanut päähänsä helteellä. Inka ryömii ulos käytävästä ja huomaa tulleensa paikkaan, jossa on hirveän helteistä.
Hän huomaa nurkan takana jäätelökioskin. Hän päättää ostaa jäätelön, sillä paikassa on todella kuuma. Hän ostaa suklaan makuisen jätskin. Hän syö suklaajäätelöä, jossa on mansikkakastiketta.
Inka huomaa nyt lähellä rannan. Hän päättää mennä uimaan. Hän riisuu vaatteensa ja pulahtaa veteen. Yhtäkkiä hän näkee pohjassa ankkurin ja päättää sukeltaa katsomaan lähempää. Veden alla Inka äimistyy. Hän näkee ankkurin, joka kuuluu valtavalle laivalle, jonka hylky on täynnä timantteja ja helminauhoja. Inka nousee takaisin pintaan ja huomaa jäätelökioskin ja pensaan, josta hän tulikin. Hän on ottanut muutamia koruja hylystä mukaan. Inka sukeltaa takaisin pohjaan aikoen palauttaa korut. Hän huomaa jotain muutakin pohjassa – Prisman kauppakassin. Hän kurkistaa sisälle ja huomaa kassissa pienen koneen. Kun Inka painaa napista, eteen tulee näppäimet joissa on erilaisia jäätelömakuja. Hän painaa näppäimestä ”suklaa” ja kone tekee suklaajäätelön. Kone on jäätelökone, joka pystyy tekemään jäätelöä missä vain. Hän päättää vieda sen kotiin mummille. Hän nousee pintaan ja palaa mummin puutarhaan pusikkokäytävästä.
Mummi ilahtuu kovasti jäätelökoneesta. Kun mummi lämmittää saunan, Inka ja mummi menevät saunaan. Sitten mummi tilaa heille toffeejäätelöt. Sen pituinen se.