Jag önskade att jag skulle vinna på lotto

Jag önskade att jag skulle vinna på lotto. Mamma sa då att hon har med pappa vunnit på lotto; när jag och min bror föddes, och så pajar hon en på huvudet. Vad arg man blev på detta klyschiga svar. Men nu är det min tur att vara klyschig och säga att det är en lottovoitto att ha fötts i Finland. Det finns så mycket i Finland att ta vara på utan att någon miljon fyrk krävs.

Man får leva fritt och ta egna beslut, håsa runt som småbarn och känna sig trygg. Att ha haft hobbyn eller att ha hängt me kaverin sent ute på kvällen har inte varit ett problem. Man har haft hemkomst tider snarast för uppfostran,inte för att det är farligt.

Vi har ett jämnställt samhälle som man först som äldre inte börjat ta som en självklarhet. Är det sen bastun som gör det eller vad. Jag har badat bastu en gång i veckan nästan hela mitt liv. Detta ändrades när man flyttade hemifrån och inte mera hade det lättåtkomligt under samma tak. Det är intressant hur bastun spelar större roll desto mindre man vistas i Finland, hur stereotypiskt det en är.Det är en plats av ro. Jag vet inte beror det på att hemland är hemland eller att hemland är Finland. Desto mindre man är i Finland desto mer ser man på landet från en annan synvinkel. Jämför och beundrar. Finland är fint land och jag vill i framtiden kunna säga att jag fört Finland framåt, även utan lottovinst.