Karelian Rhapsodyn ensi-iltakonsertit

Karelian Rhapsody on Kirjavien ensimmäinen tanssiteatteriteos, joka haastoi meidät ihan uusille urille esiintymisen ja ilmaisun suhteen. Kuvitteelliseen lappeenrantalaiseen karaokebaariin sijoittuva teos valmistui keväällä 2017, ja ansaitsi ehdottomasti arvoisensa ensi-iltakonsertin. Päädyimme kuitenkin lopulta järjestämään pääsiäispyhien aikana kaksi konserttia, ja avuksemme saimme ihanat Kimurantin ja Kimaran. He lupautuivat tapahtuman järjestämisessä talkooavuksi ja täyttämään raikkailla esityksillään ensimmäistä puoliaikaa, jotta meille jäisi enemmän aikaa valmistautua toisen puoliajan täyttävään ”rapsodiaan”. Saimme jälleen nähdä, kuinka yhteistyössä on voimaa, ja varmasti palautamme tämän palveluksen heille tulevaisuudessa!

Teoksen ja konserttien valmistelu oli huipussaan maalis-huhtikuussa 2017, eli samaan aikaan Tanssimyllyyn valmistautumisen kanssa. Silloin mentiin tukka putkella ja etsittiin sopivaa puvustusta, lavasteita ja rekvisiittaa ja suunniteltiin kasarimeikkejä ja -kampauksia. Monia hauskoja muistoja matkan varrelta riittää: yksi niistä on esimerkiksi karaokeravintolan antimien valmistaminen baarin pöydille erilaisista juomista liivatelehdillä hyydyttäen!

Konserttien järjestämisessä opimme paljon uutta. Lähes 40 minuuttia kestävälle teokselle tehtiin hieno valosuunnitelma, jossa jokaisella lampulla oli tarkoituksensa tunnelman luomisessa. Järjestimme myös ensimmäistä kertaa promokuvaukset, joiden lopputulemana oli konserttien juliste ja teaser-video. Teimme paljon markkinointia, joka lopulta johti siihen, että molemmat konsertit olivat loppuunmyytyjä. Karelian Rhapsodyn näki kahden päivän aikana noin 250 henkilöä.

Esiintyjänä oli ihanaa huomata, miten yleisö nautti teoksesta. Katsomossa oli paljon perheenjäseniä, ystäviä ja tuttavia, mutta myös lappeenrantalaisia tanssin ystäviä. Olikin hauskaa kuunnella katsojien satunnaisia naurunpyrähdyksiä eri kohtauksissa ja kuinka ihmiset ottivat esimerkiksi insinööri Hermanssonin tarinan omakseen.

Onnistuneiden esiintymisten jälkeen odotamme jälleen seuraavaa mahdollisuutta keikata Karelian Rhapsodya!